Tjukklefse
Serveres helst dobbel (del den gjerne i 2 eller 4 biter) med litt godt i midten:
- Mjøskrem
- Smør og brunost
- Smør, sukker og kanel
Tips til lekre forretter og kanapéer med tjukklefse
- Stikk ut 2 stykker av lefsa med et glass.
- Legg på 2 skiver god blåmuggost eller Brie. Mitt lille tips: prøv gjerne Villroa kvit geitost fra Bryn gardsmeieri i Trysil!
- Dander med en liten klatt tyttebærkrem på osten (rør inn litt tyttebærsyltetøy i rømme).
- Litt sitronmelisse til pynt.
Kjempegodt og lekkert!
Tips til dessert med tjukklefse
La lefsa bli litt lunken og del den i 2. Legg på en kule vanilieis med litt friske bær rundt. Noen striper over med bærsirup til slutt. Pynt gjerne med sitronmelisse eller spiselige blomster som ringblomst, blomkarse, squash/gresskar/jordbærblomster, stemor, syrin, rose osv. (NB: bruk blomster som ikke er sprøytet / fra egen hage).
Ferske potetlefser til julematen
Potetlefser av mandelpoteter er gode med brunost til kaffen, men passer også supert til julematen!
Potetlefse passer spesielt godt til:
- rakfisk
- lutefisk
- sylte
- ribbe / pølse / varme medisterkaker: gjerne med litt sennep!