Serveringstips

Tjukklefse med Mjøskrem eller smør og brunost eller sukker og kanel smaker godt til kaffen!Tjukklefse

Serveres helst dobbel (del den gjerne i 2 eller 4 biter) med litt godt i midten:

  • Mjøskrem
  • Smør og brunost
  • Smør, sukker og kanel

Tjukklefse til forrett eller canapéerTips til lekre forretter og kanapéer med tjukklefse

  • Stikk ut 2 stykker av lefsa med et glass.
  • Legg på 2 skiver god blåmuggost eller Brie. Mitt lille tips: prøv gjerne Villroa kvit geitost fra Bryn gardsmeieri i Trysil!
  • Dander med en liten klatt tyttebærkrem på osten (rør inn litt tyttebærsyltetøy i rømme).
  • Litt sitronmelisse til pynt.

Kjempegodt og lekkert!

Desserttips med tjukklefse og isTips til dessert med tjukklefse

La lefsa bli litt lunken og del den i 2. Legg på en kule vanilieis med litt friske bær rundt. Noen striper over med bærsirup til slutt. Pynt gjerne med sitronmelisse eller spiselige blomster som ringblomst, blomkarse, squash/gresskar/jordbærblomster, stemor, syrin, rose osv. (NB: bruk blomster som ikke er sprøytet / fra egen hage).

Potetlefser av mandelpoteter. Med brunost som kaffemat, med sylte som julematFerske potetlefser til julematen

Potetlefser av mandelpoteter er gode med brunost til kaffen, men passer også supert til julematen!

Potetlefse passer spesielt godt til:

  • rakfisk
  • lutefisk
  • sylte
  • ribbe / pølse / varme medisterkaker: gjerne med litt sennep!